Avansgebouwen

print

Aanpassingen klimaatinstallatie Onderwijsboulevard 215 nog niet gereed

9 februari 2023

In december is op de Avanslocatie Onderwijsboulevard 215 een project gestart om de klimaatinstallatie beter in te regelen. De technische oplossing om tot een goed verwarmd pand te komen, blijkt ingewikkelder dan verwacht. Onze leveranciers werken nog steeds hard aan een oplossing.

De verwarmingsinstallatie van de Onderwijsboulevard wordt gestuurd door slimme voorspellende software, een zogeheten ‘digital twin’ (digitale kopie) van het gebouw. De pilotversie, gestart in 2019, gaf goede resultaten in comfortniveau en energiebesparing. Maar door de grote temperatuurschommelingen van deze winter, kwamen er problemen met de verwarming aan het licht. 

Om die reden hebben we in december besloten tijdelijk terug te gaan naar een oude instelling van het gebouw, zodat we de ‘digital twin’ optimaal kunnen inregelen. Doordat deze slimme software nu niet online is, kunnen specifieke ruimtes soms te warm worden. 

We werken hard aan een oplossing om ook in deze tijdelijke situatie, de ruimtes die nu nog te warm zijn, dichter naar de gewenste temperatuur te brengen. Een structurele oplossing om de verwarmingsinstallatie van de Onderwijsboulevard goed in te stellen, duurt naar verwachting nog minimaal een maand.
 

Laatst bijgewerkt op 9 februari 2023.