Avansgebouwen

print

Aanpassingen Hogeschoollaan voor prettiger werk- en leerklimaat

4 november 2016
In de voorjaar van 2017 starten we met een verbouwing van de centrale studieplek Xplora op de Hogeschoollaan in Breda. De nieuwe indeling en uitstraling is vergelijkbaar met Xplora op de Onderwijsboulevard 215 in ’s-Hertogenbosch. De verbouwing duurt een halfjaar. In september 2017 zijn we klaar met Xplora in Breda.

In Xplora zorgen we onder meer voor betere ventilatie en een nieuwe inrichting. Met veel werkplekken en verschillende mogelijkheden om samen te werken. Maar ook met meer stiltewerkplekken en een uitbreiding van multimedia. Een studieomgeving die voldoet aan de eisen van deze tijd.

De verbouwing van Xplora gebeurt in nauw overleg met diverse klankbordgroepen van studenten, docenten, en medewerkers. 

Verbouwing academies
In 2018 starten we met het verbouwen van de overige ruimtes op de Hogeschoollaan. In nauw overleg met studenten, docenten en medewerkers laten we het gebouw beter aansluiten op de wensen en op de vernieuwde visie op onderwijs. Het resultaat is een optimale werk- en leeromgeving voor studenten en medewerkers.
Deze aanpassing van het gebouw combineren we met onderhoudswerkzaamheden die al langer gepland staan.

Canon en Starbucks
De huidige ruimte van de Canon copyshop op de begane grond splitsen we, zodat daar een Starbucks koffiebar kan komen. Daarmee vertrekt Starbucks uit het grand café. Deze verbouwing vindt waarschijnlijk nog in 2016 plaats. 

Interne verhuizingen
Omdat een aantal opleidingen in Breda is gegroeid en meer ruimte nodig heeft, vinden er ook interne verschuivingen plaats op de Hogeschoollaan:
  • De arbodienst is eind oktober verhuisd naar HE003 op de begane grond. 
  • In de oude ruimte van de arbodienst in zone G4 krijgt Avans Deeltijd meer werkruimte. Deze verbouwing startte eind oktober.
  • Medewerkers van DIF project- en documentmanagement zijn dit najaar verhuisd van de Hogeschoollaan naar de Bijster.
  • Afgelopen zomer is het Avans Ondernemerscentrum verhuisd naar de begane grond, naar de ruimte waar eerst ICT support zat. ICT support zit nu in HA018 en HA019.
Kelder
Ook in de kelder van de Hogeschoollaan gaan we verbouwen. 
Er is waterschade die we moeten herstellen. Ook komt er een nieuwe indeling, waardoor de logistiek verbetert.

Laatst bijgewerkt op 4 november 2016.