Avansgebouwen

print

AKV|St.Joost in 's-Hertogenbosch is verhuisd

18 augustus 2017 door DIF ICT en Facilitaire dienst

AKV|St.Joost in 's-Hertogenbosch start het nieuwe studiejaar op een nieuwe locatie. Afgelopen zomer hebben we hard gewerkt aan de Parallelweg 21-23 om daar een fijne werk- en leeromgeving te realiseren voor de bachelor- en masteropleidingen van AKV|St.Joost.

Op maandag 14 augustus ging het gebouw open voor docenten en medewerkers. In de week van 21 augustus starten de studenten. Het gebouw is nog niet helemaal klaar, maar de studenten en docenten kunnen al wel van start.

Over 4 jaar weer terug
AKV|St.Joost blijft minimaal 4 jaar in dit voormalige distributiecentrum van de PTT. Op de oude AKV-locatie aan de Onderwijsboulevard 256 bouwen we een nieuw Avansgebouw. Dit moet in 2021 klaar zijn. Wanneer we het oude pand slopen, is nog niet bekend.

Indeling AKV-gebouw 
AKV|St.Joost deelt het terrein met Post-NL die daar een opslaggebouw heeft. Op onderstaande afbeelding zie je welk gedeelte voor gebruik van de academie is:

De nieuwe AKV-locatie bestaat uit een deel voor de bacheloropleidingen en een deel voor de masteropleidingen. Deze laatste is voor docenten en masterstudenten 24/7 beschikbaar. Het bachelordeel is open volgens de standaard openingstijden. 
De ruimtes in het gebouw zijn opnieuw ingedeeld met een open structuur en flexibele inrichtingsmogelijkheden.


De indeling per verdieping (klik voor de vergroting)

Verbouwing
De afgelopen maanden hebben we de 4 verdiepingen aangepast en atelier- en studioruimtes gemaakt door scheidingswanden, deuren en lichtstraten te plaatsen. Daarmee beschikken de opleidingen over grote werkplekken, leslokalen, een collegezaal en projectruimtes waar studenten kunnen samenwerken. 

Ook de academiebrede faciliteiten zijn ingericht: de werkplaatsen, techlab, av-foto studio, printshop, media-uitleen, de mediatheek, het academiebureau, vergaderruimtes, flexwerkplekken, catering, de receptie en de winkel. Verder pasten we ook het ventilatiesysteem en het elektra aan en hebben we het pand voorzien van WiFi. De verbouwing kost in totaal 3,9 miljoen euro.

Lees ook:

 

Laatst bijgewerkt op 21 augustus 2017.