Avans geeft les op externe locaties in Den Bosch en Breda

20 november 2020

Avans huurt externe locaties om meer ruimte te hebben voor lessen op locatie. Vanwege de coronamaatregelen moeten we veel lessen online geven. Slechts een deel van ons onderwijs kan op de Avanslocaties plaatsvinden. Sinds half november kunnen studenten ook les krijgen in Breepark in Breda en De Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch. Mogelijk komen daar binnenkort nog andere locaties bij.

De externe locaties bieden docenten en studenten meer ruimte om bij elkaar te komen. Zowel docenten als studenten reageren enthousiast. Punt nam alvast een kijkje om hun reacties te horen: ‘Jullie zien mij voor het eerst live dit schooljaar’

De externe locaties gebruiken we alleen voor fysieke onderwijsactiviteiten, zoals lessen, leergemeenschappen en stageterugkomdagen. Het is dus niet bedoeld voor evenementen of willekeurige bijeenkomsten. Aanvragen voor externe locaties verlopen via cultureleinstellingen@avans.nl

Tentamens

Eerder lieten we al weten dat een deel van de tentamens in januari ook op externe locaties plaatsvindt. In Breda weten we inmiddels dat we daarvoor naar Breepark gaan. Welke locatie het in ’s-Hertogenbosch wordt, weten we nu nog niet zeker.

Kwaliteit

Avans doet er alles aan om de kwaliteit van ons onderwijs zo goed mogelijk te houden. Naast het huren van externe locaties, investeren we ook in ICT-apparatuur. Onze leslokalen richten we zodanig in dat we er goed 'hybride' les kunnen geven. Hierbij is dus een deel van de studenten online aanwezig en een deel is fysiek in de ruimte aanwezig, waarbij ze elkaar toch goed kunnen zien en horen. Lees meer hierover in het nieuwsbericht ‘Meer lokalen beschikbaar voor hybride lesgeven’.

Laatst bijgewerkt op 20 november 2020.