Avans huurt leegstand pand tegenover locatie Hogeschoollaan

29 oktober 2020

In Breda hebben we een leegstaand pand gehuurd tegenover locatie Hogeschoollaan. Vanwege ruimtegebrek voor diverse praktijklessen, exposities, projectmatig werken én omdat we op dit moment beperkt zijn in ruimte vanwege de coronamaatregelen, hebben we in Breda extra ruimte nodig.

Het gaat om het pand van de voormalige garage Otten op de hoek van de Claudius Prinsenlaan en de Beverweg. We huren dit pand ongeveer 2 jaar. De planning is dat we er vanaf 1 februari 2021 gebruik van kunnen maken.
De extra ruimte is bedoeld voor minimaal 300 studenten van verschillende academies: AMBM, ACUE, ASB, AAFM, AE&I (Zonneboot), Avans Innovative Studio en expertisecentrum Caradt (AKV|St.Joost). Studenten kunnen hier vanuit verschillende academies met elkaar samenwerken.

We zijn op dit moment druk bezig met voorbereidingen om het pand veilig te kunnen gebruiken. Denk aan de brandmeldinstallatie, vluchtwegen en ventilatie. Verder gaan we het pand en het interieur niet verbouwen of opknappen. Het blijft een vrij industriële ruimte met de daarbij behorende beperkingen. Op termijn wordt dit gebouw gesloopt en komen er op deze locatie nieuwbouwappartementen.

Laatst bijgewerkt op 29 oktober 2020.