Avansgebouwen

print

Avans zorgt voor nieuwe stilteruimtes en aparte kolfruimtes

6 september 2023

Elke Avansstad krijgt minimaal één stilteruimte. Wat ook verandert binnen de gebouwen van Avans is dat EHBO- en kolfruimtes niet langer gecombineerd worden. Daarnaast zijn EHBO-ruimtes voortaan op de begane grond te vinden, dicht bij de ingang. Deze 3 aanpassingen in het beleid voert Avans gefaseerd door op alle Avanslocaties. 

Het realiseren van minimaal één stilteruimte per Avansstad sluit ook aan bij het manifest dat de Landelijke Studentenvakbond begin juli heeft aangeboden aan de Tweede Kamer. Stilteruimtes kunnen een bijdrage leveren aan inclusie en studentenwelzijn op onderwijsinstellingen. Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf gaf daarop aan dat hij universiteiten en hogescholen niet gaat verplichten om stilteruimtes te openen. Wel is hij van mening dat zulke ruimtes het studentwelzijn kunnen bevorderen.

Aanpassingen gebouwen

Een deel van de gebouwaanpassingen heeft Avans afgelopen zomer aangepakt, de overige ruimtes volgen gefaseerd:

Locaties Breda:

  • Locatie Hogeschoollaan heeft nu een EHBO-ruimte op de begane grond (HA019A).
  • Op locatie Beukenlaan zijn zowel de EHBO-ruimte (BB001) als de kolfruimte (BC092) opgeknapt. De stilteruimte op deze locatie was al in orde (BA112).
  • Locatie Lovensdijkstraat heeft nu een aparte kolfruimte (LD304).

Locaties Den Bosch:

  • Locatie Onderwijsboulevard heeft nu een nieuwe kolfruimte (OGS23b), zodat de EHBO-ruimte op de begane grond alleen nog maar voor EHBO is. Ook is er een nieuwe stilteruimte (OGS23a) die veel centraler ligt en makkelijker bereikbaar is, zodat deze ook gebruikt kan worden door locatie Statenlaan en straks door onze nieuwbouwlocatie aan de overzijde. 
  • Locatie Stationsplein heeft nu een EHBO-ruimte op de begane grond (SP013A). Deze ruimte  zat eerst op de 5e verdieping.
  • Op locatie Hervenplein hebben we voor de zomervakantie een nieuwe stilteruimte gemaakt (TB010) en ook een kleine kolfruimte (TB011).

Locaties Tilburg:

  • Op locatie Cobbenhagenlaan gaan we later nog een stilteruimte maken. Ook komt er nog een nieuwe kolfruimte. 
Laatst bijgewerkt op 7 september 2023.