Avansgebouwen

print

Begin 2023 betaald parkeren in Bredase wijk Brabantpark

17 november 2022

Een belangrijke wijziging voor studenten die wel eens met de auto naar Avans in Breda reizen: in de wijk Brabantpark wordt vanaf 1 januari 2023 betaald parkeren ingevoerd. De Avanslocaties Hogeschoollaan, Lovensdijkstraat en Beverweg grenzen aan deze wijk.

Het gebied tussen Wilhelminasingel, Teteringsedijk, Hoogeind, Hooghout, Topaasstraat en Claudius Prinsenlaan wordt begin 2023 betaald parkeren. Zie het rode gebied in bovenstaand kaartje of deze pagina met het stratenoverzicht

De buurt geeft al langer aan parkeeroverlast te ervaren die onder andere wordt veroorzaakt door studenten en medewerkers van Avans. Voor de buurt biedt invoering van betaald parkeren waarschijnlijk een oplossing. Mogelijk leidt het tot verplaatsing van het probleem. We hebben afgesproken met de gemeente dat goed te monitoren. 

Kom lopend, fietsend of met het ov naar Avans

Studenten en medewerkers van Avans vragen we al langer om de auto zo veel mogelijk thuis te laten en om lopend, fietsend of met het openbaar vervoer naar Avans te komen. Daarmee draag je niet alleen bij aan je gezondheid en aan een gezonder klimaat, maar ook aan minder verkeer en parkeeroverlast. Studenten die tóch met de auto komen, vragen we om iets verder weg te parkeren waar voldoende ruimte is. En om vervolgens het laatste stukje te wandelen.

Laatst bijgewerkt op 17 november 2022.