Denk mee over Hogeschoollaan rookvrij

1 februari 2019

De Avanslocatie Hogeschoollaan in Breda wordt vanaf 15 april 2019 volledig rookvrij. Samen met studenten en medewerkers kijken we hoe we dit het beste kunnen vormgeven. Met als doel: een gezonde werk- en leeromgeving bij Avans.

Een terrein zonder rookoverlast en zonder peuken op de grond is wat we voor ogen hebben. We hopen rokers te verleiden om te stoppen of minderen met roken en willen hen daar zo goed mogelijk bij helpen.

Kom naar een brainstormsessie

Om te horen waar medewerkers en studenten behoefte aan hebben en welke ideeën of vragen er zijn, organiseren we 2 brainstormsessies. Iedereen is welkom om hieraan deel te nemen.
De brainstormsessies zijn op:

• Dinsdag 12 februari in HA407 van 14.30 tot 16.30 uur.
  • Donderdag 14 februari in HD206 van 14.30 tot 16.30 uur.

Het zijn inloopsessies waarbij je kunt meedenken over diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld:

Welke hulp heb je als roker nodig?
We vragen aan rokers welke vorm van hulp ze nodig om te stoppen of minderen met roken. Zo bieden we straks ‘stoppen met roken’-trainingen aan. Ook delen we nicotinepleisters en -kauwgom uit. Maar mogelijk kan Avans nog meer doen om te helpen.

Hoe voorkomen we rookoverlast buiten ons terrein?
Rokers die blijven roken, zoeken straks een nieuwe rookplek buiten ons terrein. Hoe voorkomen we dat rookoverlast zich verplaatst naar onze omgeving? We zijn benieuwd naar jullie ideeën.

Dus heb je tips, ideeën of vragen? Kom dan op 12 of 14 februari naar één van de brainstormsessies.

Eerste reacties

Onlangs vroegen we rokers wat ze vinden van een rookvrij terrein op de Hogeschoollaan. In onderstaande video hoor je enkele reacties:

Pilot

De Hogeschoollaan is gekozen als pilotlocatie. Als deze pilot slaagt, dan worden mogelijk ook de andere Avanslocaties rookvrij.
Het initiatief voor een rookvrij Avans komt van de academiedirecteuren op de Hogeschoollaan. Ook studenten van Green Office maken zich al langere tijd hard voor een rookvrije omgeving. Het College van Bestuur gaf in december 2018 haar goedkeuring aan de pilot. Deze week stemde ook de Avans Medezeggenschapsraad in met het plan.

Denk mee

Help mee aan een gezonde en duurzame Avansomgeving. Kun je niet naar de brainstormsessies komen, maar heb je wel ideeën of vragen? Stuur dan een mail naar rookvrij@avans.nl.
Samen hopen we Avans rookvrij tot een succes te maken.

Laatst bijgewerkt op 5 februari 2019.