Eerste Tilburgse studentenwoningen naast locatie Cobbenhagenlaan opgeleverd

7 september 2021

Begin september trokken de eerste studenten in hun gloednieuwe appartementen aan de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg. In totaal komen hier 200 nieuwe studentenwoningen, pal naast Avanslocatie Cobbenhagenlaan. De eerste 83 appartementen zijn op 1 september opgeleverd. De rest volgt eind oktober of begin november. Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd.

Magis Vastgoed huurt dit terrein van Avans en stelde bij de start de helft van de woningen beschikbaar voor Avansstudenten. Onze studenten kregen niet alleen voorrang, maar ook een flinke korting op de huurprijs. Avansstudenten jonger dan 23 jaar betalen daardoor slechts 384 euro per maand, inclusief huurtoeslag, servicekosten en Avanskorting. Daarbij is hun woning ook nog gemeubileerd, inclusief eigen badkamer, keuken met vaatwasser, bed, airco en televisie.

Als alle woningen klaar zijn, komt er nog een parkachtige binnentuin met veel groen, bankjes en picknicktafels. Omroep Brabant maakte een korte video waarin ze laten zien hoe de woningen er vanbinnen uitzien.

Laatst bijgewerkt op 17 september 2021.