Eind mei start verbouwing nieuw gebouw Avans+

21 mei 2019

Vorig jaar kocht Avans+ het kantoorpand aan de Claudius Prinsenlaan 138-148 in Breda. Dit gebouw staat dicht bij de Avanslocatie aan de Hogeschoollaan en het Quadrium. Eind mei start de verbouwing. Begin 2020 wil Avans+ verhuizen naar hun nieuwe locatie.

Avans+ zit nu nog aan de Heerbaan in een verouderd gebouw waarvan het huurcontract afloopt. Avans+ is een commercieel opleidingsinstituut dat net als Avans Hogeschool deel uitmaakt van de Stichting Avans. Het College van Bestuur is aandeelhouder van Avans+ en heeft de Diensteenheid ICT en Facilitaire dienst (DIF) gevraagd om te adviseren bij de verbouwing die Avans+ zelf laat uitvoeren.

Verbouwing

Het gebouw wordt van binnen grondig verbouwd. Ook wordt een nieuwe serre aangebouwd. Op de begane grond komt een ontmoetingsruimte met koffiebar. Op de verdiepingen komen onder andere trainingslokalen, een laboratorium en kantoren. Verder verduurzaamt Avans+ het pand. Zo brengen ze ledverlichting aan en maken ze de klimaatinstallatie energiezuiniger.

Huurders

Een aantal huurders blijft voorlopig nog in het pand zitten. Tijdens de werkzaamheden houdt Avans+ daar rekening mee. Als alle huurders zijn vertrokken, is het gebouw te groot voor Avans+. De resterende ruimte van dit gebouw gaat Avans Hogeschool dan gebruiken.

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2019.