Avansgebouwen

print

Fase 2 verbouwing HR-gebouw start deze zomer

29 juni 2022

Sinds het voorjaar van 2021 werkt Avans in een deel van het HR-gebouw in Breda, dicht bij locatie Hogeschoollaan. In augustus 2022 starten we hier met fase 2 van de verbouwing. In de eerste 2 weken van augustus gaan we de begane grond inpandig slopen. In oktober gaan we verder met verbouwen. Dit duurt tot april 2023. 

Komend voorjaar, als fase 2 van de verbouwing klaar is, verhuizen DFS en de backoffice van het LIC naar het HR-gebouw. Ook zijn dan de 7 nieuwe vergaderruimtes en de 4 concentratiewerkplekken op de begane grond klaar om te gebruiken. 

Overlast beperkt

Tijdens de verbouwing kunnen DMCS en DIF, die al in dit gebouw werkzaam zijn, in het gebouw blijven werken. Boren en andere werkzaamheden die voor veel geluid zorgen, voeren we uit vóór 8.30 uur. Tijdens kantoortijden kun je soms wel wat bouwgeluid horen en kun je bouwvakkers tegenkomen in en rond het gebouw. Uitgangspunt is dat iedereen in het gebouw tussen 8.30 en 18.00 uur goed moet kunnen werken.

Planning werkzaamheden

Wat gaan we precies doen? Hieronder zetten we alles op een rij:

 • 1 t/m 12 augustus 2022: 
  Inpandig slopen van begane grond (beide vleugels).
 • Eind augustus t/m half oktober 2022: 
  Elektrawerk begane grond.
 • Half oktober 2022 tot eind maart 2023: 
  Verbouwing begane grond en tweede verdieping (lange vleugel, boven DMCS) & vergroten van het noodtrappenhuis aan de zijkant van de lange vleugel.
 • Maart 2023: 
  Verbouwing fase 2 is klaar.
 • April 2023:
  Inrichting en verhuizing LIC en DFS.

Indeling na oplevering fase 2:

 • Begane grond (korte vleugel): 6 vergaderruimtes + open ontmoetingsruimte
 • Begane grond (lange vleugel): 1 vergaderruimte, 4 concentratiewerkplekken (voor algemeen gebruik) + backoffice LIC.
 • Tweede verdieping (lange vleugel): DFS.


Op deze plattegrond zie je de indeling van de begane grond en de tweede verdieping (lange vleugel), zoals het eruit ziet na de verbouwing.

Fase 3

De laatste fase van de verbouwing, fase 3, kan pas starten als de andere bedrijven in dit pand verhuisd zijn naar een nieuwe locatie. Zij werken nu nog op de tweede verdieping (korte vleugel) en derde verdieping (lange vleugel). Deze ruimtes komen waarschijnlijk in 2024 (derde verdieping) en 2025 (tweede verdieping) vrij. Daar verbouwen we dus later, zodat uiteindelijk ook DP&O kan verhuizen van de Bijster naar het HR-gebouw.

Duurzaam verbouwd

Tijdens de verbouwing en inrichting hebben we veel aandacht besteed aan energiebesparing, hergebruik en aan gebruik van duurzame en recyclebare materialen. Een aantal voorbeelden daarvan vind je terug in dit artikel van een jaar geleden.

Vragen?

Heb je vragen over dit bericht? Neem dan contact op met Arno van Zundert: apm.vanzundert@avans.nl

Laatst bijgewerkt op 29 juni 2022.