Avansgebouwen

print

Locatie ‘garage Otten’ in Breda bijna klaar voor gebruik

21 januari 2021

Het leegstaande pand dat we hebben gehuurd tegenover locatie Hogeschoollaan in Breda, is 1 februari klaar voor gebruik. Avans heeft in Breda extra ruimte nodig voor diverse praktijklessen, exposities, projectmatig werken én omdat we op dit moment beperkt zijn in ruimte vanwege de coronamaatregelen. Goed om te weten: het wifi-netwerk is hier pas half april beschikbaar. 

Het gaat om het pand van de voormalige garage Otten op de hoek van de Claudius Prinsenlaan en de Beverweg. We huren dit pand ongeveer 2 jaar. 
De extra ruimte is bedoeld voor minimaal 300 studenten van verschillende academies: AMBM, ACUE, ASB, AAFM, AE&I (Zonneboot), Avans Innovative Studio en expertisecentrum Caradt (AKV|St.Joost). Studenten kunnen hier vanuit verschillende academies met elkaar samenwerken. 

We hebben de locatie aangepast zodat het pand veilig is om te gebruiken. Denk aan de brandmeldinstallatie, vluchtwegen en ventilatie.
Verder hebben we het pand en het interieur niet verbouwd of opgeknapt. Het blijft een vrij industriële ruimte met de daarbij behorende beperkingen. Op termijn wordt dit gebouw gesloopt en komen er op deze locatie nieuwbouwappartementen.

Laatst bijgewerkt op 21 januari 2021.