Avansgebouwen

print

Groen licht voor herinrichting Onderwijsboulevard

24 september 2021

Samen met omwonenden, onderwijsinstellingen en ondernemers uit de buurt is een definitief ontwerp tot stand gekomen voor het herinrichten van de Onderwijsboulevard. Het begon allemaal met het plan om de Onderwijsboulevard verkeersveiliger te maken zodat omwonenden en studenten veilig de weg over kunnen steken. Het definitieve ontwerp gaat nog verder: voetgangers en fietsers krijgen veel meer ruimte en het andere verkeer is te gast. 

Ook komen er aangename plekken waar inwoners en studenten elkaar kunnen ontmoeten. Samen met het toevoegen van veel meer groen, dragen al deze aanpassingen bij aan een -gezonde, groene en klimaatbestendige leefomgeving. Het college gaf op 21 september groen licht om deze plannen uit te voeren. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2022 en vinden gefaseerd plaats. 

Wethouder Mike van der Geld: “We maken op 3 plekken een zone met een middenberm. Dat biedt ook ruimte voor vergroening. Zo vervangen we ongeveer 1.250 m2 verharding door groen. Daarnaast komen er banken om te ontmoeten op plekken die zo min mogelijk overlast veroorzaken voor bewoners.”

Niet de hele Onderwijsboulevard wordt opnieuw ingericht. De gemeente concentreert zich vooral op locaties waarbij voetgangers de Onderwijsboulevard kruisen. Zoals bij de ingang van de onderwijsinstellingen. Om de ambities voor een groenere, veiligere indeling van de Onderwijsboulevard - met ruimte voor langzaam verkeer - mogelijk te maken, komen 18 (betaald-)parkeerplaatsen te vervallen. 

Bekijk het definitieve ontwerp

Benieuwd hoe de Onderwijsboulevard eruit komt te zien? Bezoek dan de website samen.s-hertogenbosch.nl/onderwijsboulevard

Planning

De werkzaamheden worden gefaseerd aangepakt. Hierbij houdt de gemeente rekening met de nieuwbouw aan de Onderwijsboulevard. De nieuwbouw moet eerst klaar zijn voordat ze met de werkzaamheden aan de openbare ruimte beginnen. Dit betekent dat de gemeente start met de werkzaamheden ter hoogte van het Koning Willem 1 College, naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van 2022. Daarna volgen de andere twee locaties, naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024.
 

Laatst bijgewerkt op 24 september 2021.