Avansgebouwen

print

Informatieavond nieuwbouw Onderwijsboulevard

18 december 2020

Donderdag 17 december organiseerden we een online informatieavond voor omwonenden van de Onderwijsboulevard 256 in 's-Hertogenbosch. Deze avond hebben we voor de eerste keer ons nieuwbouwplan toegelicht zoals wij dat nu in gedachten hebben. Ook deelden we diverse schetsen en gaven we antwoord op vragen en opmerkingen. 

Ruim 50 omwonenden hadden zich aangemeld voor deze avond. Naast complimenten en enthousiasme voor het plan, ontvingen we ook nuttige opmerkingen en aandachtspunten die we meenemen in de verdere uitwerking van ons nieuwbouwplan.

De presentatie van deze informatieavond kunt u hieronder downloaden:

Presentatie informatieavond over nieuwbouw Onderwijsboulevard 256

Soort
pdf
Publicatiedatum
18 dec 2020

Aanleiding nieuwbouw

De aanleiding voor het nieuwbouwplan is de wens die Avans al langer heeft om uit te breiden op de Onderwijsboulevard. Vanwege de enorme groei van het aantal studenten zitten we in ’s-Hertogenbosch al jaren krap in ons jasje. 
Nu huren we nog een aantal panden om plaats te bieden aan onze ruim 13.000 Bossche studenten. De opleidingen op onze locaties Hervenplein, Stationsplein en Parallelweg 64 (Hooge Donken) krijgen straks weer een plek op de Onderwijsboulevard. Zo kunnen studenten makkelijker met elkaar samenwerken en kennis delen. 

Wat willen we bouwen?

  • Nieuwe onderwijslocatie voor Avans Hogeschool 
  • BrabantWonen: woningen voor circa 200 studenten en starters op de woningmarkt
  • Een ondergrondse parkeergarage
  • Een groene buitenruimte

Impressies van de nieuwbouw (december 2020):

© DP6 architectuurstudio

Fotogalerij

Klik hier voor meer informatie over deze locatie

Laatst bijgewerkt op 18 december 2020.