Informatiesessies over nieuwbouw Onderwijsboulevard

1 juli 2021

Woensdag 30 juni 2021 organiseerden we 2 online informatiesessies over de nieuwbouw aan de Onderwijsboulevard 256 in 's-Hertogenbosch. Eén sessie was gericht op studenten en medewerkers van Avans. De andere sessie was voor omwonenden.

In december 2020 deelden we voor de eerste keer de schetsen van ons nieuwbouwplan. Nu, 6 maanden later, is het ontwerp aangepast en verder uitgewerkt. De eerder ontvangen opmerkingen en aandachtspunten van omwonenden hebben we daarin verwerkt, voor zover dat mogelijk was.

Ruim 35 studenten en medewerkers van Avans en ruim 40 omwonenden hadden zich aangemeld voor de 2 infosessies. We hebben ons plan aan alle aanwezigen toegelicht en antwoord gegeven op de gestelde vragen. Tijdens beide sessies kregen we enthousiaste reacties op ons plan. Ook ontvingen we nuttige opmerkingen en aandachtspunten die we, voor zover mogelijk, meenemen in de verdere uitwerking.

Presentaties

De presentaties van beide informatiesessies zijn hieronder te downloaden:

Presentatie voor Avans - nieuwbouw Onderwijsboulevard 256

Soort
pdf
Publicatiedatum
01 jul 2021

Presentatie voor omwonenden - nieuwbouw Onderwijsboulevard 256

Soort
pdf
Publicatiedatum
01 jul 2021

Aanleiding nieuwbouw

De aanleiding voor het nieuwbouwplan is de wens van Avans om uit te breiden op de Onderwijsboulevard. Vanwege de enorme groei van het aantal studenten zitten we in ’s-Hertogenbosch al jaren krap in ons jasje.
Nu huren we nog een aantal panden om plaats te bieden aan onze ruim 13.000 Bossche studenten. De opleidingen op onze locaties Hervenplein, Stationsplein en Parallelweg 64 (Hooge Donken) krijgen straks weer een plek op de Onderwijsboulevard. Zo kunnen studenten makkelijker met elkaar samenwerken en kennis delen.

Wat willen we bouwen?

• Nieuwe onderwijslocatie voor Avans Hogeschool
  • BrabantWonen: 226 wooneenheden voor studenten en starters
  • Een ondergrondse parkeergarage