Avansgebouwen

print

Maandag 1 februari start sloop aan de Onderwijsboulevard

25 januari 2021

Over een week start de sloop van het voormalige pand van de kunstacademie aan de Onderwijsboulevard 256. De afgelopen tijd hebben we voorbereidende sloopwerkzaamheden uitgevoerd op het bouwterrein. Op maandag 1 februari starten we met de sloop van het gebouw. Eind maart verwachten we klaar te zijn.

Wat is de huidige planning?

De planning ziet er op dit moment als volgt uit:

  • Start sloop gebouw: 1 februari 2021
  • Afronding sloop: eind maart 2021
  • Terrein inzaaien, omheinen: begin/half april 2021
  • Start nieuwbouw: najaar 2021
  • Afronding nieuwbouw: augustus 2023

Sloop gebouw

We kunnen de sloop van het gebouw helaas niet uitvoeren zonder geluid, stof of trillingen te veroorzaken. Uiteraard realiseren we ons dat dit voor bewoners of bedrijven in de directe omgeving niet altijd prettig zal zijn. Wel doen we zo veel mogelijk om deze overlast te beperken. Dat is in het belang van iedereen die in de omgeving woont of werkt. Ook van Avans Hogeschool zelf die aan de overzijde lesgeeft.

We doen onder andere het volgende om de overlast te beperken:

  • We werken alleen op werkdagen tussen 7.45 uur en 17.15 uur. We werken dus niet vroeg in de ochtend, in de avonduren, in het weekend of op nationale feestdagen.
  • Op het bouwterrein komt een eenrichtingsroute, zodat bouwverkeer niet achteruit hoeft te rijden. Dat is niet alleen veiliger. We beperken zo ook het geluid van achteruitrijdende vrachtwagens.
  • We werken zo duurzaam mogelijk en zetten dan ook veel elektrisch materieel in. Daarmee zorgen we voor minder geluid en minder CO2-uitstoot.
  • Vrachtwagens die het terrein op- en afrijden, doen dat niet in de ochtendspits tussen 8.15 en 8.45 uur. Zo houden we de omgeving zo veilig mogelijk.
  • Tijdens de sloop blijven de straten Onderwijsboulevard en Hugo de Grootlaan bereikbaar.

Terrein inzaaien en omheinen

Na de sloopperiode, eind maart, duurt het nog even voordat we starten met bouwen. In de tussenliggende periode blijven we het terrein gedeeltelijk gebruiken als parkeerplaats voor Avansmedewerkers. Het resterende deel zaaien we in met gras en zetten we af met hekken. Dit klaarmaken van het terrein doen we in de eerste 2 weken van april.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over de sloop en/of nieuwbouw op deze locatie? Mail dan naar gebouwen@avans.nl

Meer informatie en veelgestelde vragen

Meer informatie, nieuwsberichten en antwoorden op veelgestelde vragen vind je terug op onze gebouwenwebsite: gebouwen.avans.nl (klik op ‘Onderwijsboulevard 256’).
Lees ook: Nieuwbouw Onderwijsboulevard: ontwerp aangepast

Laatst bijgewerkt op 25 januari 2021.