Meepraten over smart buildings bij Avans

20 oktober 2021

Wil je met ons meedenken? We willen onze Avansgebouwen optimaal gebruiken door er ‘smart buildings’ van te maken. Met beschikbare data van installaties en apparaten kunnen we allerlei processen verbeteren. Denk aan het roosteren en reserveren van ruimtes, schoonmaken, energieverbruik, verlichting, veiligheid, onderhoud, luchtkwaliteit en temperatuur. Ook voor studenten en medewerkers levert dit voordelen op. Bijvoorbeeld als je direct ziet welke ruimtes, werkplekken of parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Of als de snelste looproute voor je uitgestippeld is.

Vanuit het project ‘meetsystemen in gebouwen’ willen we onze gebouwen dus technisch ‘slimmer’ maken. We pakken dit als volgt aan:

• Eerst de informatiebehoefte binnen Avans inventariseren.
  • Daarna een meetsysteem voor het verzamelen van gebouwgegevens selecteren en implementeren.

Praat mee in een groepsgesprek

We zijn op zoek naar de juiste richting. Smart building is een breed begrip en raakt bijna alle organisatieonderdelen van Avans. Om goede keuzes te kunnen maken, organiseren we groepsgesprekken met studenten, medewerkers en leveranciers. We willen jou vragen om met samen met ons te ‘dromen’, om van gedachten te wisselen over de mogelijkheden. Welke wensen heb je? Waarmee ben je geholpen?

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze groepsgesprekken:

• Groep A voor studenten en docenten: woensdag 10 november, 9.00 -10:30 uur
  • Groep B voor ICT-/technische medewerkers en functioneel beheerders: woensdag 10 november 11.00-12.30 uur
  • Groep C voor facilitair en huisvesting: dinsdag 16 november, 9.00 -10:30 uur
  • Groep D voor leveranciers: dinsdag 16 november 11.00 -12:30 uur
  • Groep E voor onderwijsondersteuning, curriculumontwikkelaars en onderwijslogistiek medewerkers: dinsdag 16 november, 14.00 -15.30 uur

We organiseren de gesprekken bij Avans in Breda. De exacte locatie laten we nog weten. We horen graag of je aanwezig bent. Meld je aan via cam.nikkels@avans.nl. Heb je vragen of tips? Mail dan naar Jeroen de Ruiter: jjd.deruiter@avans.nl.

Laatst bijgewerkt op 20 oktober 2021.