Nieuwe Ad-locaties Roosendaal en 's-Hertogenbosch klaar

23 augustus 2018 door DIF ICT en Facilitaire dienst

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om de 2 nieuwe locaties voor de Associate degrees (Ad’s) op tijd klaar te krijgen voor de start van het nieuwe studiejaar. Zowel in Roosendaal als in ’s-Hertogenbosch is dat gelukt. Beide bouwprojecten zijn nu afgerond. Alle ruimtes zijn ingericht en klaar om onze Ad-studenten te verwelkomen.

Op beide locaties is in zeer korte tijd verbouwd. In slechts 4 tot 5 maanden tijd zijn de locaties geschikt gemaakt voor onderwijs.

Mill Hillplein, Roosendaal

Op het Mill Hillplein in Roosendaal gaat de nieuwe Associate degrees Academie van start met ongeveer 200 studenten. Samen met HZ University of Applied Sciences bieden we hier in totaal 8 nieuwe voltijd-Ad-opleidingen aan.

In dit pand zat voorheen het belastingkantoor. We hebben hier alleen de begane grond en de eerste verdieping verbouwd. In een paar jaar tijd hopen we door te groeien naar een academie met 1.200 tot 1.500 studenten. Als dat lukt, verbouwen we ook de overige verdiepingen.

Fotogalerij

Statenlaan, ‘s-Hertogenbosch

De Avans Academie Associate degrees startte vorig jaar op het Stationsplein in ‘s-Hertogenbosch. Dit bleek zo succesvol dat we nu al moesten verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Statenlaan.
Ruim 600 nieuwe Ad-studenten en bijna 300 huidige Ad-studenten starten hier volgende week met hun lessen.

Fotogalerij

Duurzaam verbouwd

Zoals altijd verbouwt Avans zo duurzaam mogelijk. Ook op deze Ad-locaties hebben we dat gedaan. Bijvoorbeeld door zo veel mogelijk gebruik te maken van bestaand meubilair of van aanwezige plafondplaten. In Roosendaal hebben we zelfs de gipsplaten van de oude belastingkantoorwanden, hergebruikt in de nieuwe gipswanden.
Het nieuwe meubilair is gemaakt van duurzaam materiaal en gebaseerd op het principe 'Cradle to Cradle’. De ruimtes zijn multifunctioneel ingericht, speciaal voor de flexibele onderwijsvorm van de Associate degrees.

Associate degree

Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. Studenten behalen hiermee een diploma op het niveau dat tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor zit. De Ad-opleidingen worden door het hbo, het mbo en het bedrijfsleven samen ontwikkeld. Ze sluiten daarom goed aan op zowel de praktijk als op een vervolgopleiding.

Meer informatie vind je op www.ad-academie.nl (Roosendaal) en op www.avansacademie.nl (‘s-Hertogenbosch).

Laatst bijgewerkt op 23 augustus 2018.