Avansgebouwen

print

Nieuwe Associate degrees Academie in centrum Roosendaal

29 november 2017

Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences beginnen een nieuwe academie in het centrum van Roosendaal. De Associate degrees Academie start in september 2018 met diverse opleidingen in het voormalige pand van de Belastingdienst aan het Mill Hillplein 1. Avans en de HZ hopen met ruim 200 studenten te starten en willen in een paar jaar doorgroeien naar een academie met 1.200 tot 1.500 studenten.

De gemeente Roosendaal gaat het pand kopen en stelt het ter beschikking aan Avans en de HZ voor een periode van 3 jaar. Als na deze periode blijkt dat de opleidingen van de Associate degrees (Ad) succesvol zijn, dan koopt Avans het gebouw van de gemeente. Het College van Bestuur gaat hiermee akkoord op voorwaarde dat de Avans Medezeggenschapsraad en de Raad van Toezicht daar binnenkort ook mee instemmen. Avans en de HZ zijn nu volop bezig met plannen om het gebouw geschikt te maken voor onderwijs.

Beleid

Toine Theunis, wethouder: ”De aankoop van het oude belastingkantoor voor Avans en de HZ past geheel binnen het beleid van de gemeente. Onderwijsinstellingen die zich vestigen in Roosendaal, faciliteren we zo veel mogelijk. We hebben met Avans en de HZ eerder gesproken over het oude Da Vinci College. Deze locatie was in beeld voor tijdelijk gebruik, in afwachting van mogelijke nieuwbouw op Stadsoevers. Met het belastingkantoor wordt per direct een definitieve locatie in gebruik genomen. Dit gebouw zal voldoen aan de vraag in de toekomst. De verwachting is dat het aantal aanmeldingen van studenten groot is.”

Ingenomen

Toine Theunis geeft aan dat de gemeente ingenomen is met de komst van de studenten naar Roosendaal. “Het is goed voor de stad. Roosendaal biedt volop kansen op het gebied van sport en recreatie. Ook op het gebied van horeca en gezelligheid zijn er volop mogelijkheden.”

Ook de bestuursvoorzitters van Avans en de HZ, Paul Rüpp en Adri de Buck, zijn blij met de nieuwe locatie in Roosendaal. Paul Rüpp: “In Den Bosch zijn we dit jaar gestart met de Avans Academie Associate degrees. Dat bleek enorm succesvol. We hebben daar nu al zo’n 300 Ad-studenten. Volgend studiejaar starten we dus ook in Roosendaal, samen met de HZ. Ik ben ervan overtuigd dat dit net zo’n succes zal worden.”

Adri de Buck vult aan: “Voor Zeeuwse jongeren is het fijn dat zij ook dicht bij huis in 2 jaar een praktijkgericht hbo-diploma kunnen halen. Op deze manier bieden wij hen meer mogelijkheden om door te studeren na het mbo. De HZ kijkt ernaar uit om samen met Avans en de gemeente een groot succes te maken van de Associate degrees Academie.”

Perfecte locatie

Het Mill Hillplein is een perfecte locatie voor de nieuwe Ad-opleidingen. Het ligt aan de rand van het centrum, op loopafstand van winkelcentrum De Roselaar en dicht bij het NS-station. Er is voldoende parkeerruimte in de kelder voor auto’s en fietsen. Ook is er een bushalte voor de deur voor diverse buslijnen. Voor de toekomstige studenten uit West-Brabant en Zeeland is dit een belangrijk pluspunt, omdat zij veelal met het openbaar vervoer reizen.

Tweejarige hbo-opleiding

Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. Studenten behalen hiermee een diploma op het niveau dat tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor zit. De Ad-opleidingen worden door het hbo, het mbo en het bedrijfsleven samen ontwikkeld. Ze sluiten daarom goed aan op zowel de praktijk als op een vervolgopleiding.

De Associate degrees Academie in Roosendaal wil komend studiejaar voltijdopleidingen aanbieden op het gebied van Built Environment, Business, Communicatie, Engineering, Finance, Health & Social Work, HRM, ICT, Management, Marketing en Ondernemen.

Laatst bijgewerkt op 29 november 2017.