Avansgebouwen

print

Nieuwe Bossche locatie voor Associate degrees

9 november 2017 door DIF ICT en Facilitaire dienst

Vanwege het succes van de splinternieuwe Avans Academie Associate degrees in ’s-Hertogenbosch wijken we volgend studiejaar al uit naar een andere locatie. De huidige lesruimte aan het Stationsplein is dan te klein. Daarom huurt Avans Hogeschool vanaf april 2018 een bestaand pand aan de Statenlaan. Vanaf september 2018 volgen alle Ad-studenten hun lessen op deze nieuwe locatie.

Het College van Bestuur nam het besluit om deze nieuwe locatie te huren op 7 november. Voorwaarde is wel dat de Avans Medezeggenschapsraad en de Raad van Toezicht daar binnenkort ook mee instemmen.

Het pand aan de Statenlaan ligt op 5 minuten loopafstand van het station en dicht bij de Avanslocatie aan de Onderwijsboulevard 215. Op dit moment zit Banning Advocaten nog in dit gebouw. Van april tot september 2018 maken we het pand geschikt voor het onderwijs van de Associate degrees (Ad’s).

Stationsplein
De nieuwe lesomgeving is aanzienlijk groter dan die op de huidige locatie op het Stationsplein. Hier delen de Ad-opleidingen het gebouw met de Academie voor Marketing en International Business (AMIB). Ook deze academie is gegroeid het afgelopen jaar.

Veel animo voor tweejarige hbo-opleiding
De Avans Academie Associate degrees ging in september 2017 van start. Er bleek veel behoefte te zijn aan deze onderwijsvorm waarin studenten in 2 jaar hun hbo-diploma kunnen halen. Sinds begin dit studiejaar telt Avans zo’n 300 Ad-studenten. Dat is flink hoger dan verwacht.

Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. Studenten behalen hiermee een diploma op het niveau dat tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor zit. De Ad-opleidingen worden door het hbo, het mbo en het bedrijfsleven samen ontwikkeld. Ze sluiten daarom goed aan op zowel de praktijk als op een vervolgopleiding.

Verschillende Ad-opleidingen
In ’s-Hertogenbosch willen we vanaf komend studiejaar in ieder geval voltijdopleidingen aanbieden op het gebied van Built Environment, Business, Communicatie, Engineering, Finance, Health & Social Work, HRM, ICT, Logistiek, Management, Marketing en Ondernemen. Zie ook www.avansacademie.nl.

Volgend jaar start Avans ook met voltijd-Associate degrees in Roosendaal. Dat doen we samen met HZ University of Applied Sciences.

Laatst bijgewerkt op 9 november 2017.