Avansgebouwen

print

Planning en toelichting werkzaamheden Hogeschoollaan

29 juni 2020

Op locatie Hogeschoollaan zijn we 22 juni gestart met het opknappen van toiletten en trappenhuizen. Toiletten worden gerenoveerd, traphuizen krijgen een lichte, moderne uitstraling en doucheruimtes worden ruimer en luxer.

Deze werkzaamheden vormen het startpunt van de grote verbouwing die in 2021 start op de Hogeschoollaan.
In ons eerdere nieuwsbericht gaven we al aan dat we met de onlangs gestarte werkzaamheden rekening houden met de tentamens in het gebouw. 

Planning werkzaamheden

De planning in grote lijnen is als volgt:

  • Trappenhuizen zones A, C, E, G: 22 juni t/m 11 sept.
  • Toiletten zones E en G: 22 juni t/m 11 sept.
  • Kelder zone G: toiletten en douches*: 29 juni t/m 11 dec.
  • Toiletten zone C en A : 14 sept. t/m 11 dec.

* Gebruik je de douche? Tot en met 11 december kun je terecht op locatie Lovensdijkstraat: LA186 en LA1876.

Wanneer we precies welke trappenhuizen en toiletten afsluiten, zie je in de volgende afbeelding:

Klik op de afbeelding voor de vergroting

Toegankelijkheid trappen en toiletten

De 5 traphuizen gaan steeds anderhalve week dicht. Eind augustus, vóór de start van lesweek 1, zijn alle trappenhuizen weer toegankelijk. Wel moeten we dan enkele traphuizen nog verder afwerken. 

In bovenstaande afbeelding zie je ook dat de hele vierde verdieping van zone G, waar Avans Deeltijd zit, van 8 t/m 17 juli niet toegankelijk is. Daar is in die periode geen vluchtroute.

De toiletten in Xplora slaan we over, omdat we die mogelijk verplaatsen tijdens de grote verbouwing in 2021. Ook de pas gerenoveerde toiletten op de begane grond, blijven buiten deze werkzaamheden.

Wat levert de verbouwing op?

Uitnodigende traphuizen stimuleren beweging 
De nu donkere traphuizen maken we lichter met glazen entreedeuren, ledverlichting en lichtkoepels. Ook zorgen we voor andere vloeren, leuningen, plafond- en wandpanelen die de akoestiek, uitstraling en beleving verbeteren.
Hierdoor wordt het aantrekkelijker om de trap te nemen. Op die manier willen we beweging stimuleren.

Luxere douches moedigen aan om te fietsen naar het werk
In de kelder van zone G vervangen we de doucheruimtes en toiletten. We verdubbelen het aantal doucheruimtes: eind dit jaar zijn er 4 voor mannen en 4 voor vrouwen Ook worden de ruimtes groter en krijgen ze betere voorzieningen. Denk dan aan lockers en ruimte om je haar te föhnen. 
De kolfruimte en opslagruimte krijgen een andere plaats in de kelder, zodat er meer ruimte is voor de grotere doucheruimtes.
Door te zorgen voor luxere douches, wordt het aantrekkelijker voor medewerkers om met de fiets naar het werk gaan. Ook hiermee willen we beweging stimuleren.

Schonere toiletten en minder waterverbruik
We renoveren de toiletten. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor andere tegels, spiegels en vloeren die we beter kunnen schoonmaken. Ook vervangen we het sanitair en plaatsen we waterbesparende kranen en waterloze urinoirs waarmee we samen flink wat water kunnen besparen. Verder zorgen we hier ook voor ledverlichting waarmee we energie besparen.

 

Laatst bijgewerkt op 29 juni 2020.