Quadrium 30 januari klaar

16 december 2016
Aan het begin van het derde lesblok is het Quadrium in Breda klaar voor gebruik. Vanaf 30 januari 2017 geven we les in dit nieuwe gebouw van Avans Hogeschool. Dit voormalig kantoorgebouw ligt pal naast onze hoofdlocatie aan de Hogeschoollaan. Je vindt hier straks 36 nieuwe leslokalen, ruimtes voor interne trainingen en opleidingen en digitale toetslokalen.

Het Quadrium is onderdeel van de locatie Hogeschoollaan. De ruimtenummers beginnen daarom met HQ. De openingstijden zijn van 7.30 tot 18.00 uur.

Je auto parkeer je op het parkeerterrein van de Hogeschoollaan. Er is een doorgang naar het Quadrium tegenover het grand café. De hoofdentree vind je ook tegenover het grand café. De achteringang is alleen voor medewerkers.

Fotogalerij

Begane grond
Op de begane grond is een balie waar je met vragen terecht kunt bij een facilitair medewerker of bij iemand van ict-support. Er is ook een kleine kantine voor koffie, thee en kleine versnaperingen. Rond de lunch zijn hier ook broodjes. Op de begane grond vind je straks de digitale toetslokalen.

Verdieping 1 t/m 5
Op de eerste 5 verdiepingen vind je in totaal 36 nieuwe leslokalen (18x 32p. en 18x 16p.). Verder vind je hier ook:
- een EHBO- en kolfkamer (eerste verdieping)
- een koffiehoek en een printer (tweede en vierde verdieping)
- ruimte om in groepjes te werken of te studeren (derde, vierde en vijfde verdieping)
Verdieping 6
De zesde verdieping is voor professionaliseren@avans. Er zijn hier:
- 5 leslokalen (4x 32p. en 1x 16p.)
- een vergaderruimte (12p.)
- een koffiehoek met ruimte om te werken of studeren
- een kantoorruimte met 2 werkplekken
Als je gebruik wilt maken van een ruimte, kun je dat aanvragen bij professionaliseren@avans.nl.

Verdieping 7
De hoogste verdieping gebruikt Avans voor de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB+). Er zijn hier:
- 2 trainingsruimten (18p. en 16p.)
- 2 vergaderruimten (14p.)
- een koffiehoek met whiteboardwerkplekken
- ruimtes om te werken of te studeren
- een kantoorruimte met 2 werkplekken
Als je gebruik wilt maken van een ruimte, kun je dat aanvragen bij BDBplus@avans.nl.

Verlichting
In het Quadrium is overal ledverlichting. Dit kost minder energie en gaat langer mee. Om energie te sparen gaat het licht niet automatisch aan als je een ruimte binnenkomt. Is een ruimte leeg, dan schakelt de verlichting na 15 minuten automatisch weer uit.

Klimaat
Speciale plafondpanelen zorgen voor voldoende verse lucht. De hoeveelheid verse lucht is afgestemd op het aantal mensen in een ruimte.
De verwarming en koeling is centraal geregeld. De temperatuur kun je handmatig iets aanpassen. Het is daarbij belangrijk dat alle ramen gesloten blijven.

Impressies
De impressies in onderstaande fotogalerij geven alvast een mooi sfeerbeeld van het Quadrium.

Fotogalerij

Laatst bijgewerkt op 16 december 2016.