Avansgebouwen

print

Start verbouwing Quadrium in Breda

19 juli 2016
Maandag 25 juli starten we met de verbouwing van het Quadrium aan de Hogeschoollaan in Breda. De bedrijven die in het Quadrium werkten, zijn onlangs verhuisd. Op 30 januari 2017 is het gebouw klaar voor gebruik. Dat is aan het begin van het derde lesblok. 

Het Quadrium ligt pal naast de hoofdlocatie van Avans. De aankoop eerder dit jaar biedt ons de mogelijkheid om zoveel mogelijk onderwijsactiviteiten bij elkaar te brengen op 1 locatie. De gehuurde noodlokalen kunnen we dan grotendeels weghalen. Hierdoor bieden we betere leslokalen aan studenten. In totaal kost de verbouwing bijna 8 miljoen euro. 

Sloop en bouw 
Om het pand geschikt te maken voor onderwijs haalt Avans alle binnenwanden en vloerbedekking eruit. Ook alle leidingen, kabels en ventilatie halen we weg. 

Eind augustus zijn we klaar met het sloopwerk en starten we met opbouwen. We schroeven dan heipalen de grond in voor de aanbouw van het nieuwe trappenhuis en de nieuwe entree. Ook installeren we een nieuw ventilatiesysteem. 

Inrichting
Het Quadrium telt 8 verdiepingen, inclusief de begane grond. Op de eerste 5 verdiepingen komen in totaal 36 nieuwe leslokalen voor studenten. De bovenste 2 verdiepingen maakt Avans geschikt voor interne trainingen en opleidingen van medewerkers. Professionaliseren@avans zit straks op de 6e verdieping. De bovenste verdieping gebruikt Avans voor de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB). 

Op de begane grond komen digitale toetslokalen, een compacte kantine en een balie voor facilitair medewerkers en voor de ict-helpdesk. In de ondergrondse parkeergarage plaatst Avans installaties voor onder andere de ventilatie. Bij het Quadrium horen ook ongeveer 85 parkeerplaatsen. 

Bekijk de plattegronden met de indeling per verdieping.
Laatst bijgewerkt op 2 december 2016.