Avansgebouwen

Verbouwing bij AGZ in Breda bijna klaar

31 augustus 2018

De verbouwing op de Hogeschoollaan bij de Academie voor Gezondheidszorg (AGZ) is zo goed als klaar. De aannemer had wel wat vertraging opgelopen, waardoor er nog wat restpunten zijn. Maar alles staat op zijn plek en docenten en studenten zijn er al volop aan het werk. 

Half april dit jaar zijn we gestart met deze verbouwing. Aanleiding was de verhuizing deze zomer van de opleiding Mens en Techniek | Gezondheidszorgtechnologie van Tilburg naar Breda. Vanwege de komst van ongeveer 250 extra studenten en 20 extra medewerkers is besloten om de hele AGZ-omgeving op de Hogeschoollaan te verbouwen. 
Inmiddels zit de hele Bredase tak van AGZ, inclusief expertisecentrum Caring Society, op de derde verdieping. 

Nieuwe indeling en inrichting AGZ

Gezamenlijke leertuin
Eén van de meest opvallende vernieuwingen is de nieuwe leertuin. Dit is nu het centrale ontmoetingspunt voor de docenten en studenten. Ze werken hier dicht bij elkaar, wat zorgt voor meer interactie. Docenten en studenten werken hier in één open ruimte, zowel individueel als in groepen. 

Interne verschuivingen
Diverse ruimtes binnen AGZ zijn verschoven. Zo zitten de praktijklokalen voor fysiotherapie en verpleegkunde nu allemaal naast elkaar in de A3-gang. Het GET-lab heeft een meer centrale plek gekregen en zit dicht bij de nieuwe leertuin. Ook is er nu een plek voor de fysiopraktijk die eerst bij de BRESS zat.
Naast normale flexplekken zijn er ook aanlandplekken waar docenten kort kunnen werken, tussen de lessen door.

Uitstraling
De inrichting bij AGZ is frisser en moderner. Zo is er een andere vloer en deels ander meubilair gekomen. Diverse ruimtes hebben een meer open karakter gekregen doordat we muren hebben weggehaald en meer glas hebben aangebracht. Dit verbetert de interactie tussen student en docent. 

Meer verbeteringen 

Naast de hierboven genoemde punten, hebben we nog meer veranderd bij AGZ. Zo hebben we de ventilatie aangepast. Dit is voortaan CO2-gestuurd. Dat wil zeggen dat de ventilatie rekening houdt met het aantal mensen in een ruimte. Dit is duurzamer en zorgt voor meer frisse lucht op de juiste plaatsen.
We hebben ook de verouderde toiletten opgeknapt. En we hebben gehoor gegeven aan een veelgehoorde wens van studenten: er zijn nu meer stopcontacten.

Fotogalerij


Klik op bovenstaande afbeelding voor de vergroting

Laatst bijgewerkt op 31 augustus 2018.