Avansgebouwen

print

Verbouwing nieuwe locatie Claudius Prinsenlaan op schema

9 maart 2021

De verbouwing van onze nieuwe locatie aan de Claudius Prinsenlaan in Breda loopt nog steeds volgens planning. In de kerstvakantie zijn we daarmee gestart. Dit voorjaar zijn we klaar voor de eerste verhuizingen. Als de coronarichtlijnen het weer (deels) toelaten, dan werken DMCS en een deel van DIF vanaf begin mei op deze nieuwe locatie in plaats van op de Bijster.

De indeling op deze nieuwe Avanslocatie is als volgt:

  • Eerste verdieping: DMCS & DIF Vastgoed en Huisvesting & Inkoop en contractmanagement & Onderwijslogistiek
  • Derde verdieping: BusDevOps-teams / BOOST-IT / ICT-BackOffice
  • Vierde verdieping: BusDevOps-teams / BOOST-IT

Op de overige verdiepingen in het pand zitten voorlopig nog 4 andere bedrijven. Deze verdiepingen komen pas eind 2022 en eind 2024 vrij. Daar verbouwen we dus later, zodat de andere diensteenheden uiteindelijk ook kunnen verhuizen van de Bijster naar deze nieuwe locatie.

Vergaderruimtes

Tot 2023 hebben we in dit gebouw nog niet voldoende vergaderruimtes. Die komen er pas in 2023 op de begane grond. Tot die tijd kun je voor vergaderruimtes nog terugvallen op de Bijster (begane grond en eerste verdieping) en op de Hogeschoollaan of het Quadrium.

De Bijster

Locatie de Bijster is op dit moment nog gesloten vanwege de lockdown. Maar als de coronarichtlijnen weer worden versoepeld en het gebouw weer opengaat, dan is het vanaf 12 april niet mogelijk om te werken op: 

  • Bijster derde verdieping, beide vleugels (DA3 en DB3), vanwege de verhuizing en oplevering aan de verhuurder.
  • Bijster deel van de eerste verdieping (DB105 en DB121 t/m DB130), vanwege het aanpassen van de achterste vleugel voor werkplekken en nieuwe vergaderruimtes. Vanaf maandag 3 mei gaat deze eerste verdieping dan weer open, op voorwaarde dat de coronarichtlijnen dit weer toelaten.

HR-gebouw

Het nieuwe pand valt straks onder de campus van de Hogeschoollaan (H) en krijgt, net als het Quadrium (HQ), een letter voor het bouwdeel. Dit wordt de letter R. Het gebouw wordt daarmee het HR-gebouw. Ruimtenummers beginnen in dit gebouw dus met ‘HR’. 

Hard gewerkt

De bouwwerkzaamheden verlopen in vlot tempo. De aannemer en installateur liggen goed op schema. De eerste binnenwanden staan inmiddels en ook de schilder is al gestart. We werken nog aan de (klimaat)installaties. Ook voorzien we het pand van een nieuwe luchtbehandelingskast en warmtepompinstallatie. Hiermee is het pand straks ook flink verduurzaamd.

Inrichting

Half april starten we met het inrichten van de eerste en derde verdieping. De vierde verdieping richten we in vanaf 7 mei. De inrichting wordt transparant en sfeervol. Zo komen er diverse interieurelementen, natuurlijke kleuren op de wand en diverse planten. Een aantal impressies zie je hieronder. Meer sfeerbeelden vind je in dit interieurboek.

Laatst bijgewerkt op 2 april 2021.