Avansgebouwen

print

Verbouwing locatie Hogeschoollaan in 2018-2019

24 april 2017
Niet in 2017, maar in 2018 starten we met verbouwingen op de Hogeschoollaan in Breda. We knappen dan niet alleen de centrale studieplek Xplora op. Ook de overige werk- en studieruimtes op deze locatie passen we aan. Daarmee zorgen we voor een prettiger werk- en leerklimaat.

Entree Xplora
In de zomer van 2018 starten we met de entree van Xplora. De huidige trap naar boven gaat weg. In plaats daarvan komt er een trap naar de onderste verdieping. Dit wordt dan de nieuwe entree van Xplora. Aan het begin van studiejaar 2018-2019 is de entree weer klaar.

Nieuwe indeling en uitstraling Xplora 
Eind 2018 gaan we verder met de verbouwing van Xplora. We zorgen voor een nieuwe indeling en uitstraling die vergelijkbaar is met die van Xplora op de Onderwijsboulevard 215 in ’s-Hertogenbosch. 

We zorgen onder meer voor betere ventilatie en een nieuwe inrichting. Met veel werkplekken en verschillende mogelijkheden om samen te werken. Maar ook met meer stiltewerkplekken en een uitbreiding van multimedia. Een studieomgeving die voldoet aan de eisen van deze tijd en die aansluit bij de nieuwste manier van onderwijs.

De verbouwing van Xplora gebeurt in nauw overleg met diverse klankbordgroepen van studenten, docenten en medewerkers. De verbouwing duurt een halfjaar. In de zomer van 2019 zijn we klaar met Xplora in Breda.

Verbouwing bij academies
In studiejaar 2018-2019 starten we ook met het verbouwen van de rest van het gebouw op de Hogeschoollaan. In nauw overleg met studenten, docenten en medewerkers laten we het gebouw beter aansluiten op de wensen en op de vernieuwde visie op onderwijs. Ook onderzoeken we of we de klimaatinstallaties op de Hogeschoollaan kunnen verbeteren.

Het resultaat is een optimale werk- en leeromgeving voor studenten en medewerkers. 

Laatst bijgewerkt op 24 april 2017.