Avansgebouwen

print

Verbouwing nieuwe tijdelijke locatie kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch

29 mei 2017 door DIF ICT en Facilitaire dienst

Deze zomer verhuist AKV|St.Joost voor minimaal 4 jaar naar het voormalige distributiecentrum van de PTT aan de Parallelweg 21-23 in ‘s-Hertogenbosch. De huidige locatie op de Onderwijsboulevard 256 wordt gesloopt en maakt plaats voor nieuwbouw. We zijn nu druk bezig om het nieuwe tijdelijke pand geschikt te maken als onderwijslocatie voor de kunstacademie.

Avans investeert in totaal 3,9 miljoen euro in de verbouwing van het nieuwe tijdelijke pand. We maken het interieur van het pand geschikt voor onderwijs. Denk aan ruimte voor ateliers, studio’s, projectlokalen en werkplaatsen. Ook pakken we de hele infrastructuur grondig aan. Zo passen we onder meer het ventilatiesysteem en het elektra aan en voorzien we het pand van WiFi.

Voordelen locatie
Het pand waar AKV|St.Joost naartoe gaat ligt op een kruispunt van uitvalswegen en dichtbij andere creatieve broedplaatsen zoals de Verkadefabriek, De Gruyterfabriek en poppodium Willem Twee. Op de nieuwe locatie is ruimte voor events, lezingen en exposities.

Nieuw masterinstituut
AKV|St. Joost start op de tijdelijke locatie ook met een nieuw en zelfstandig masterinstituut. Er is ruimte voor zo’n 120 masterstudenten. Extra aantrekkelijk voor studenten omdat ze er 24 uur per dag en 7 dagen per week kunnen werken. Hiermee haalt AKV|St.Joost kunstenaars van over de hele wereld naar Den Bosch.

Fotogalerij

Laatst bijgewerkt op 29 mei 2017.