Avansgebouwen

print

Verbouwing Quadrium in volle gang

25 augustus 2016
Eind juli zijn we gestart met de verbouwing van het Quadrium aan de Hogeschoollaan in Breda. Alle binnenwanden, vloerbedekking, leidingen, kabels en ventilatie zijn er nu uit, waardoor we kunnen starten met de opbouw. Op 30 januari 2017 is het gebouw klaar voor gebruik. Dat is aan het begin van het derde lesblok.

Op donderdag 1 september gaat de eerste paal de grond in voor de aanbouw van het nieuwe trappenhuis. Omdat we de palen de grond in schroeven in plaats van slaan, levert dit geen overlast op.

Inrichting 
Het Quadrium telt 8 verdiepingen, inclusief de begane grond. Op de eerste 5 verdiepingen komen in totaal 36 nieuwe leslokalen voor studenten. De bovenste 2 verdiepingen maakt Avans geschikt voor interne trainingen en opleidingen van medewerkers. Professionaliseren@avans zit straks op de 6e verdieping. De bovenste verdieping gebruikt Avans voor de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB). 

Op de begane grond komen digitale toetslokalen, een compacte kantine en een balie voor facilitair medewerkers en voor de ict-helpdesk. In de ondergrondse parkeergarage plaatst Avans installaties voor onder andere de ventilatie. Bij het Quadrium horen ook ongeveer 85 parkeerplaatsen.

Onderwijs op 1 locatie
Het Quadrium ligt pal naast de hoofdlocatie van Avans in Breda. De aankoop eerder dit jaar biedt ons de mogelijkheid om zoveel mogelijk onderwijsactiviteiten bij elkaar te brengen op 1 locatie. De gehuurde noodlokalen kunnen we dan grotendeels weghalen. Hierdoor bieden we betere leslokalen aan studenten. In totaal kost de verbouwing bijna 8 miljoen euro. 


Laatst bijgewerkt op 2 december 2016.