Avansgebouwen

print

Verbouwing nieuwe Avanslocatie Stationsplein in volle gang

27 juli 2016
Komend schooljaar heeft Avans een nieuwe locatie in ’s-Hertogenbosch. De Academie voor Marketing en International Business (AMIB) vertrekt uit de Onderwijsboulevard 215 en zit vanaf eind augustus 2016 op het Stationsplein 50. 

De nieuwe locatie ligt schuin tegenover het NS-station. Avans huurt dit gebouw in ieder geval voor de komende 4 jaar. Het gaat om bijna 1.500 Avansstudenten die hier hun lessen gaan volgen.
Samen met de NS, ProRail, Arriva en de gemeente kijken we nog naar veilige looproutes vanaf het station naar de nieuwe Avanslocatie.

Bouwplanning 
Op dit moment zijn we op het Stationsplein volop aan het verbouwen en maken we het gebouw geschikt voor onderwijs. Op maandag 22 augustus zijn alle leslokalen klaar. Een week later starten de eerste lessen al van de opleidingen Commerciële Economie en International Business and Languages. 

Alle overige ruimtes voor AMIB zijn pas eind september gereed. Dat betekent dat voor docenten en medewerkers nog niet alles meteen klaar is vanaf het nieuwe schooljaar.

Het bedrijf AllSecur zit nu nog op de derde verdieping, maar vertrekt eind december 2016. Vanaf januari 2017 verbouwen we ook deze laatste verdieping. Eind februari 2017 is het hele gebouw klaar voor gebruik.

Indeling
Op deze locatie komt ook catering, Xplora, ict-support en een studentinformatiebalie. De indeling en inrichting van het pand is met een werkgroep van AMIB tot stand gekomen. 
Onder het gebouw zijn parkeerplaatsen. Deze zijn bedoeld voor medewerkers, bezoekers en studenten met een functiebeperking. Aan de achterzijde komt de fietsenstalling.

Associate degree
Avans heeft de locatie aan het Stationsplein ook op het oog voor de nieuwe Associate degrees. Dat zijn tweejarige opleidingen die qua niveau zitten tussen mbo-4 en hbo-bachelor. In ’s-Hertogenbosch starten we hiermee vanaf augustus 2017.

Nieuwbouw Onderwijsboulevard  
De verhuizing van AMIB was nodig vanwege het groeiend aantal leerlingen van Avans. Binnen de Onderwijsboulevard 215 is onvoldoende ruimte om alle opleidingen te huisvesten.
Avans heeft nieuwbouwplannen aan de overzijde op de Onderwijsboulevard 256. Het is de bedoeling dat alle opleidingen in ’s-Hertogenbosch die nu tijdelijk in gehuurde panden zitten, in 2021 weer een plek krijgen op de Onderwijsboulevard.
Laatst bijgewerkt op 29 juli 2016.