Avansgebouwen

print

Voorjaar '21: eerste diensten verhuizen van de Bijster

10 december 2020

De diensteenheden die nu op locatie de Bijster werken, verhuizen fasegewijs naar onze nieuwe locatie aan de Claudius Prinsenlaan 128 in Breda. De voorbereidingen hiervoor duurden langer dan gepland. Daarnaast kunnen we nu meer verdiepingen tegelijk doen vanwege vertrekkende huurders in het pand. Inmiddels zijn we zover dat we in de kerstvakantie kunnen starten met het aanpassen van het gebouw. In het voorjaar van 2021 zijn we dan klaar voor de eerste verhuizingen.

Begin 2020 werd Avans eigenaar van het kantoorpand aan de Claudius Prinsenlaan. Het nieuwe pand staat dicht bij de Avanslocatie Hogeschoollaan. We gaan hier een campus realiseren waarbij de diensten en het onderwijs weer dichter bij elkaar zitten. In het nieuwe pand zit nu nog een aantal andere bedrijven. Binnen nu en 4 jaar lopen de meeste van deze huurcontracten af.

Verhuizing voorjaar 2021

De volgende afdelingen verhuizen eind april 2021:

  • DMCS (nu op 3e verdieping Bijster)
  • DIF: OWL, ICM en huisvesting (nu op 3e verdieping Bijster)
  • DIF: ICT-Backoffice (nu in achterste ruimte op 1e verdieping Bijster)

In de tweede helft van mei 2021 verhuist:

  • DIF: BusDevops/BOOST-IT (nu in Xplora, Breda)

3e verdieping Bijster

De hele 3e verdieping op de Bijster verhuist dus in het voorjaar van 2021 naar hun nieuwe locatie. Alleen de AMR-ruimte en de flexplekken dicht bij vergaderruimte DA305, verhuizen van de 3e verdieping naar de 1e verdieping op de Bijster.
Per 5 mei 2021 zeggen we de huur van deze verdieping op. Dat betekent ook dat we vanaf dat moment de vergaderruimtes op deze 3e verdieping niet meer kunnen gebruiken. De overige vergaderruimtes op de Bijster blijven wel beschikbaar. Op de eerste verdieping waar ICT-Backoffice zit, creëren we tijdelijk 2 nieuwe vergaderruimtes.

Planning

De huidige planning ziet er op dit moment als volgt uit:

Fase 1: verhuizing eind april & tweede helft mei 2021

  • DMCS & de DIF-teams OWL, ICM en huisvesting verhuizen van de Bijster naar de 1e verdieping op de Claudius Prinsenlaan.
  • De DIF-teams ICT-Backoffice en de BusDevops-Teams / BOOST-IT verhuizen naar de 3e en 4e verdieping op de Claudius Prinsenlaan.

Fase 2: verhuizing begin 2023

  • Volgende diensteenheden verhuizen van de Bijster naar de begane grond en 2e verdieping op de Claudius Prinsenlaan.
  • We bouwen een serre bij het entreegebied.

Fase 3: verhuizing eind 2024 / begin 2025

  • Laatste diensteenheden verhuizen van de Bijster naar de begane grond en 2e en 3e verdieping op de Claudius Prinsenlaan.

Impressies voorlopig ontwerp

Om een eerste indruk te krijgen, vind je in de volgende presentatie alvast een aantal impressies en indelingen per verdieping. Deze beelden en indelingen zijn nog niet definitief. We passen nog een aantal zaken aan:

Voorlopig ontwerp Claudius Prinsenlaan 128

Soort
pdf
Publicatiedatum
10 dec 2020
Laatst bijgewerkt op 9 februari 2021.